HANDMADE

Cristal Bohemia realizat 100% manual, folosind tehnicile traditionale de prelucrare si decorare

 

Produselor realizate de catre companie Blažek Glass Co li se acorda o atentie deosebita, iar producatorul se axeaza in principal asupra calitatii. Fiind realizate manual, produsele sunt unice, fiecare avand o personalitate aparte.

Cristalul taiat a fost apreciat intotdeauna pentru infatisarea unica si luxoasa. Blazek Glass produce cristal cu decoratiuni traditionale, dar si moderne, pentru a satisface cele mai pretentioase locuinte.

Este una dintre companiile care inca folosesc metodele traditionale de prelucrare a cristalului cu plumb:

 • pictarea manuala si desenarea cu pensula
 • taierea marginilor
 • gravarea cristalului
 • taierea cristalului
 • slefuirea

 

1. Pictarea manuala si desenarea cu pensula - Pictorul decoreaza manual cristalul, in concordanta cu cerintele clientului.

2. Taierea marginilor - reprezinta slefuirea manuala a cristalului pe o roata orizontala – este folosit in general pentru nivelarea partii de jos sau a marginilor dar si pentru decorarea cristalului pe partile plate.

3. Gravarea cristalului - reprezinta una dintre cele mai complicate tehnici de arta – Persoana care graveaza este de fapt un sculptor care creaza modele in relief pe cristal, de cele mai multe ori dupa propria imaginatie.

4. Taierea cristalului - reprezinta slefuirea cristalului cu mana, in zilele noastre este o tehnica foarte rar folosita din cauza timpului indelungat de executie.

5. Slefuirea - reprezinta metoda traditionala de prelucrare a ristalului, in special a cristalului cu plumb.

Vizualizare ca Grilă Listă

16 Articole

pe pagină
Setați descendent
 1. Decantor Vin Cristal Bohemia 1000 ML
  Rating:
  0%
  140,00 RON
  Adăugați pentru comparare
Vizualizare ca Grilă Listă

16 Articole

pe pagină
Setați descendent